Hírfolyam Hírfolyam

56. NEVES Betegbiztonsági Fórum

2022. február 24-én rendeztük meg az 56. NEVES Betegbiztonsági Fórumot, „Egészségügyi menedzserek betegbiztonságot támogató megoldásai” címmel, melyen az EMK jelenlegi és végzett hallgatói mutatták be projektjeiket. Az egészségügyi menedzserek képzésének kötelező eleme egy projekt tervezése és lebonyolítása, ami a hallgatók saját munkahelyi környezetében fennálló probléma elemzésére és megoldására irányul.

Dr. Belicza Éva a bevezető előadásban felhívta a figyelmet arra, hogy bár az ősszel induló egészségügyi menedzser MSc képzésre már lezárult a jelentkezés, várhatóan a nyár végén még lesz lehetőség pótfelvételire. Ismét elindul ez év őszén a minőségügyi és betegbiztonsági menedzser szakirányú továbbképzés (MBM), amire május 23-ig lehet jelentkezni. A képzésekről részletes információk az EMK honlapján érhetők el (https://semmelweis.hu/emk/).
Ebben a tanévben még két NEVES Fórum kerül megrendezésre, ezek tervezett időpontjai március 31. és május 26.. Tervezés alatt van két őszi rendezvény:

  • 2022. szeptember 15-én, a WHO Betegbiztonsági Világnapja alkalmából országos konferenciát szervez az EMK és a NEVES Egyesület
  • októberben IME Infekciókontroll és Betegbiztonsági Konferenciára várjuk az érdeklődőket.

Pasek Norbert a betegosztályozás minőségét vizsgálta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumában, és a triázs fejlesztésének menetét mutatta be. A folyamatosan növekvő betegforgalom miatt a kritikus-életveszélyes-súlyos állapotú betegek megfelelő azonosítása fontos betegbiztonsági szempont.

Ralovich Csilla az akut stroke ellátás fejlesztésére készített projekttervet az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OMIII) az akut stroke ellátásban időablakon kívül ellátott betegek arányának csökkentése érdekében.

Vörösné Kis Noémi a nyomási fekéllyel kapcsolatos ápolásszakmai tevékenység megújítását mutatta be, mellyel sikerült előmozdítani a veszélyeztetett betegek felismerését az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben.

Herczeg Enikő az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben ápolt Parkinson-kórban szenvedő betegek életminőségének javítására kialakított személyre szabott oktatási programot és annak eredményességét ismertette.

Dr. Moravcsik-Gazdag Gabriella a betegelégedettség mérési folyamatának optimalizálását mutatta be egy több telephellyel rendelkező mozgásszervi magánrendelőben.


A Fórum előadásai az alábbi linkeken érhetők el:

[A szögletes zárójelben látható időpontok a Fórumról készült videófelvételen az egyes előadások kezdetét jelölik.]

  • Dr. Belicza Éva: Köszöntő (diasor)
  • Pasek Norbert: A betegosztályozás minőségének felmérése a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumában (diasor) [13:33]
  • Ralovich Csilla: Akut stroke ellátás fejlesztésének projektterve az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (diasor) [43:43]
  • Vörösné kis Noémi: Nyomási fekéllyel kapcsolatos ápolás szakmai tevékenység
    megújítása a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben (diasor) [1:20:41]
  • Herczeg Enikő: Betegedukációs program bevezetésének eredményessége a Parkinson-kórban szenvedő betegek kezelésében (diasor) [1:43:14]
  • Dr. Moravcsik-Gazdag Gabriella: Folyamatszemléletű szervezés és a betegelégedettség mérési
    folyamatának optimalizálása egy magánrendelőben (diasor) [2:12:54]

 

NEVES jelentési rendszer

NEVES Egyesület

A következő eseményeink tervezett időpontjai:

NEVES Fórum

  • 2024. április 11.
  • 2024. június 13.

Konferencia a WHO Betegbiztonsági Világnapján

  • 2024. szeptember 17. (kedd)

AKTÍVAN A BETEGBIZTONSÁGÉRT!

Az egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése című, EFOP 1.8.0 – VEKOP 17 jelű pályázati konstrukció betegbiztonsági alprojekt szakmai koncepciója és eredményei: Zárókiadvány

NEVES program

Előadás és jegyzet a kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam támogatásához.
Tovább

GY.I.K. - a NEVES szoftverhez

Kapcsolódó oldalak

További információ

Lezárult az Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése című projekt

EFOP-1.8.0.- VEKOP-17-2017-00001
További információért kattintson a képre

BELLA program


Széchenyi 2020 info