Hírfolyam Hírfolyam

COVID-19

A COVID-19 járvány minden egészségügyi szolgáltatót új kihívások elé állított. A betegség ellátásával kapcsolatban folyamatosan jelentek meg szakmai iránymutatások, de a menedzsment vezetői tevékenységét támogató, magyar nyelvű, témaspecifikus ajánlásokkal nem találkoztunk. Úgy gondoltuk, hogy a menedzsment eszköztár alkalmazása, a külföldi szakirodalmakban megjelent információk hazai helyzetre történő adaptálása e szokatlan helyzetben hasznos segítséget jelenthet.


Ezért készítettük el összesen 19 témakörben a vezetői munkát támogató ajánlásainkat. A COVID-19 KÓRHÁZI MENEDZSMENT- AJÁNLÁSAINK kiadványunk a következő linkről letölthető: [pdf].

Digitális formában az alábbi linkre kattintva lehet belelapozni a kiadványba:

Digitális változat

Az ajánlások témakörönként tartalmaznak egy rövid összefoglalót a legfontosabb üzenetekkel, valamint egy részletesebb leírást arról, mit és miért érdemes átgondolni, figyelembe venni a döntések és intézkedések során. Minden témához tartozik még egy részletes ellenőrzőlista, mely rendszerezi az ajánlásban bemutatott teendőket.
Ennek vezetésével könnyen nyomon követhető, hogy az ajánlásban említett intézkedések közül melyek valósultak már meg, illetve milyen további feladatok vannak még hátra.


Az ajánlások készítésekor törekedtünk arra, hogy a témakörök vonatkozásában felsoroljunk minden, a menedzsmentet érintő releváns javaslatot. Az ajánlások alkalmazása során azonban javasoljuk figyelembe venni az intézményi specialitásokat, és szükség esetén ahhoz igazítani az ajánlásban megfogalmazott teendőket.


Az ajánlások a járvány idején aktuálisan folyó EFOP 1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 „Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése” című projekt keretében készültek el, a Betegbiztonsági alprojekt munkatársainak együttműködésében.

 

 

NEVES jelentési rendszer

NEVES Egyesület

A következő eseményeink tervezett időpontjai:

NEVES Fórum

  • 2024. április 11.
  • 2024. június 13.

Konferencia a WHO Betegbiztonsági Világnapján

  • 2024. szeptember 17. (kedd)

AKTÍVAN A BETEGBIZTONSÁGÉRT!

Az egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése című, EFOP 1.8.0 – VEKOP 17 jelű pályázati konstrukció betegbiztonsági alprojekt szakmai koncepciója és eredményei: Zárókiadvány

NEVES program

Előadás és jegyzet a kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam támogatásához.
Tovább

GY.I.K. - a NEVES szoftverhez

Kapcsolódó oldalak

További információ

Lezárult az Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése című projekt

EFOP-1.8.0.- VEKOP-17-2017-00001
További információért kattintson a képre

BELLA program


Széchenyi 2020 info