Hogyan tudom értelmezni az eredményeimet? Hogyan tudom értelmezni az eredményeimet?

A jelentésekhez tartozó Statisztika oldalon a szakmai fejlesztői csoport által meghatározott alapértelmezett statisztikai elemzések jelennek meg. A címre kattintva nyílik le az az ablak, amely tartalmazza az adott statisztikához tartozó grafikont és adattáblát, valamint számos egyéb funkciót. Az alapértelmezett statisztikákhoz tartozó rövid szöveges leírás segít értelmezni a grafikonon látott eredményeket. A statisztika pontos definiálása mellett ezek a leírások segítik a felhasználót a lehetséges okokra irányuló kutatásban is. A lenyíló ablakban további funkciók segítik a felhasználókat:

  • Adatok: megmutatja, hogy a grafikon tengelyein milyen adatok láthatók, milyen szűrők vannak érvényben és hogy mikor futott le az elemzés.
  • Esetszám: ez a doboz mutatja azt, hogy az eredmények hány db adat (jelentési lap) alapján készültek el. Az elemzett esetek száma eltérhet az összes feltöltött adatlap számától, pl. abban az esetben, ha a statisztika szűrőfeltételeket tartalmaz.
  • Átalakítás kép formátummá: ezzel a funckióval a látott grafikon könnyűszerrel elmenthető, így szükség esetén prezentációkba, beszámolókba bemásolható.
  • Adattábla és a Grafikon újrarajzolása: Az adattáblában láthatja a grafikon alapjául szolgáló eredményeket, a statisztikától függően darabszámként vagy százalékos formában. A táblázat oszlopai tetszés szerint sorbarendezhetők, illetve a Grafikon újrarajzolása funkció segítségével visszaállítható az alapértelmezett sorrend (pl. hét napjai).

statisztika

Posted in: Statisztika

Módszertani útmutató az oki kutatások végzéséhez

Útmutató az oki kutatáshoz kapcsolódó technikák elsajátításához, megfelelő alkalmazásához.
Tovább az útmutatóhoz

Következő NEVES Fórum időpontok

  • 2019. november 28.
  • 2020. január 30.
  • 2020. április 16.
  • 2020. június 11.

NEVES program

Előadás és jegyzet a kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyam támogatásához.
Tovább

Egészségügyi jógyakorlatok

Már elérhető az egészségügyi jógyakorlatok online katalógusa, valamint a EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú projekt teljes időszaka alatt – azaz 2020. szeptember 30-ig –
várják kollégáink a fekvő- és járóbeteg szakellátó intézmények munkatársaitól az ismert betegbiztonsági kockázatok feltárására, kezelésére alkalmazott intézményi jógyakorlatok beküldését.További információért látogasson el az Egészségügyi Jógyakorlatok Online Katalógusának felületére.

Elindult az Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése című projekt

EFOP-1.8.0.- VEKOP-17-2017-00001
További információért kattintson a képre