Hogyan tudom értelmezni az eredményeimet? Hogyan tudom értelmezni az eredményeimet?

A jelentésekhez tartozó Statisztika oldalon a szakmai fejlesztői csoport által meghatározott alapértelmezett statisztikai elemzések jelennek meg. A címre kattintva nyílik le az az ablak, amely tartalmazza az adott statisztikához tartozó grafikont és adattáblát, valamint számos egyéb funkciót. Az alapértelmezett statisztikákhoz tartozó rövid szöveges leírás segít értelmezni a grafikonon látott eredményeket. A statisztika pontos definiálása mellett ezek a leírások segítik a felhasználót a lehetséges okokra irányuló kutatásban is. A lenyíló ablakban további funkciók segítik a felhasználókat:

  • Adatok: megmutatja, hogy a grafikon tengelyein milyen adatok láthatók, milyen szűrők vannak érvényben és hogy mikor futott le az elemzés.
  • Esetszám: ez a doboz mutatja azt, hogy az eredmények hány db adat (jelentési lap) alapján készültek el. Az elemzett esetek száma eltérhet az összes feltöltött adatlap számától, pl. abban az esetben, ha a statisztika szűrőfeltételeket tartalmaz.
  • Átalakítás kép formátummá: ezzel a funckióval a látott grafikon könnyűszerrel elmenthető, így szükség esetén prezentációkba, beszámolókba bemásolható.
  • Adattábla és a Grafikon újrarajzolása: Az adattáblában láthatja a grafikon alapjául szolgáló eredményeket, a statisztikától függően darabszámként vagy százalékos formában. A táblázat oszlopai tetszés szerint sorbarendezhetők, illetve a Grafikon újrarajzolása funkció segítségével visszaállítható az alapértelmezett sorrend (pl. hét napjai).

statisztika

Posted in: Statisztika

Jelentkezési felhívás

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja felvételt hirdet a 2018. februárban induló Minőségügyi és Betegbiztonsági Menedzser szakirányú továbbképzési szakára.

A minőségügyi és betegbiztonsági képzés hasznos eszköztárat, tippeket és trükköket ad egészségügyi folyamatokhoz, intézkedésekhez és a vezetői munkához.
Az elméleti tudás mellett a gyakorlatban is jól alkalmazható ismereteket és folyamatszemléletű gondolkodásmódot sajátítanak el a hallgatók.

További részletek és jelentkezés:
https://www.surveymonkey.com/r/betbizt_szakirany

Jelentkezési határidő: 2017. november 20.

GY.I.K. - a NEVES szoftverhez

További információ

Belicza Éva
szakmai vezető
belicza@emk.sote.hu neves@emk.sote.hu

NEVES jelentési rendszer

BELLA program

Elindult az Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése című projekt